Haberler Yaşam 5 AY ÖNCE

Almanya Sigara Fiyatları

Almanya sigara ve tütün fiyatları, Türkiye'den Almanya'ya sigara getirmek hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için derledik. Almanya sigara fiyatları listesini güncellemeye devam edeceğiz.

Bu makaledeki almanya sigara fiyatları 23 Ağustos 2024 tarihinde güncellenmiştir!

Almanya'da Sigara Fiyatları

Dünyanın neresinde olursanız olun, sigara içenler için her zaman bir zam haberi olmakta. Genel olarak tüm avrupa ülkelerinde 1 Mart 2024 tarihi itibari ile sigara paketlerinde yeni bir zam daha geldi. Sigara içme oranlarını bu şekilde azaltarak, sigara içmeyen bir nesil oluşturma adına atılan bu adımlar yavaş yavaş işe yarıyor gibi görünse de, sigara içenler için ciddi bir külfet haline geliyor diyebiliriz. Almanya sigara fiyatlarına en son zam 1 Ocak 2024 tarihinde gelmişti, şimdi 1 Mart 2024 tarihi itibari ile yeni bir zam daha gelerek, sigara fiyatlarında ortalama 1 Euro kadar bir artışa sebep oldu.

Almanya'da sigara fiyatları ortalama olarak 8 ila 10 Euro arasında değişikmekte. Eğer Marlboro, Parliament gibi nispeten pahalı sigara markaları tüketiyorsanız içiyorsanız 2024 yılı Mart ayı itibariyle Almanya'da ortalama 8.50 Euro ödemelisiniz. Bir paket sigara fiyatı olarak 8.50 Euro diğer avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında, daha ucuzdur.

Daha önce Hollanda Sigara Fiyatlarını ve Fransa Sigara Fiyatlarını araştırmıştık. Bir sigara paketi için ortalama 10-12 Euro harcadığınız bu avrupa ülkelerine göre Almanya sigara fiyatlarına uygun diyebiliriz. En güncel Almanya sigara fiyatlarını görmek için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Sigara Markası Almanya Sigara Fiyatı
Parliament €8.50
Marlboro Red Long €8.30
Marlboro Red €8.70
Marlboro Silver Blue €8.70
Marlboro Gold €8.70
Camel - 29 Adet €10.00
Chesterfield Blue €8.00
Chesterfield Red €8.00
Lucky Strike Original €8.40
Winston Red €8.30
Winston Blue €8.30

 

Yukarıda Almanya sigara fiyatlarını listediğimiz tablodaki sigara paketleri içerisinde 20 adet bulunan sigara paketleridir. Almanya'da 22, 29, 40 veya 60 adet sigara bulunan sigara paketleride oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu paketleri tercih ederseniz, daha uygun olacaktır. Bu büyük paketleri tercih ederek, paket başına 1 Euro'ya kadar kar elde edebilirsiniz.

Almanya'da 15 yaş üzeri kişilerde, 2020 yılında yapılan bir araştırmaya göre halkın %22'si sigara tüketmektedir. Bu oran tütün ürünleri tüketen tüm insanları kapsamaktadır. 2019 yılı ile karşılaştırıldığında %0.5'lik bir düşüş mevcuttur. Sigara içme ve tütün ürünleri kullanım oranı ülkemizde %30'dan biraz fazladır, avrupa ortalaması ise %18'ler civarındadır. Fakat Almanya'da sigara içme oranı, aşağıdaki grafiktede görebileceğiniz üzere istikrarlı bir şekilde düşme eğilimindedir.

Almanya Sigara İçme Oranı

Almanya'da En Ucuz Sigara Fiyatları

Dünyanın her yerinde insanlar, sigara daha doğrusu nikotin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ucuz sigaraları tercih etmektedir. Bu masrafı kısmende olsa azaltmanın en iyi yolu, sigara paketi almak yerinde tütün alıp kendiniz sarmanızdır. Fakat bu herkes için uygun olmayabilir, özellikle kolay olması adına bir çok insan hazır sigara paketlerini tercih etmektedir. Fakat Almanya'da tütün konusuna daha sonra değineceğiz.

Almanya'da en ucuz sigara fiyatlarını sizin için aşağıda listeledik. Böylece direkt marketten isteyebilir ve bütçenize ufakta olsa bir katkı sağlayabilirsiniz.

  • Las Vegas Red - €5.50
  • Las Vegas Blue - €5.50
  • The King Blue - €5.70
  • The King Red - €5.90
  • Denim Blue - €6.00
  • Convent Red - €5.40
  • Convent Classic (23 Adet) - €6.50

Ülkemizde bulunmayan bu sigara markaları Almanya'da en uygun fiyatlı sigaralardır. 2-3 Euro fark için denemeye değebilir.

Almanya'da Tütün Ürünleri

Almanya'da tütün ürünleri tüketen bir çok insan diğer avrupa ülkelerinde de olduğu gibi sigara paketi almak yerine, tütün alıp kendileri sarmayı tercih edebiliyorlar. Bu şekilde neredeyse sigara masraflarında yarı yarıya bir tasarruf sağlayabiliyorlar.

Ayrıca bu şekilde sigara içmeyi, bir süreç haline getirerek bu işten keyif aldıklarını söyleyen kişiler dahi var. Her ne kadar sigara sarmayı beceremeyen biri olarak, denemeyi istiyorum. O yüzden tütün fiyatlarına da bir göz atalım.

Almanya'da tütün fiyatları tabi ki yine markasına veya boyutuna göre değişiklik gösteriyor.  Fakat daha iyi anlamak ve karşılaştırma yapabilmek için 30 gramlık tütün ürünlerine göz atacağız. Bu 30 gramlık tütün paketlerinden yaklaşık 60 adet sigara sarmak mümkün oluyor, yani 3 paket sigara alıyormuş gibi düşünebilirsiniz.

Almanya'da farklı markaların 30 gramlık tütün fiyatlarını görebilirsiniz.

Tütün Markası Almanya Tütün Fiyatı
Marlboro €7.80
Camel €7.50
Crossroad €6.60
Pueblo €6.95
Canuma €6.50
Old Holborn €9.00
Pall Mall €7.80
Pielroja €6.80

Tütün kullanmayan biri olarak bu markaların ne kadar popüler olup olmadığını bilmesemde fiyatlar hakkında ufakta olsa bir fikriniz olduğunu düşünüyorum. 120 gram, 60 gram gibi tütün paketlerini tercih ederek dahada ucuza alabilirsiniz.

Türkiye'den Almanya'ya Sigara Getirmek

En çok merak edilen ve sorulan sorulardan birisi de Almanya'ya gelirken kaç paket sigara getirebilirim? oluyor. Tabi ki ülkemizde sigara fiyatları diğer ülkelere göre çok ucuz olduğu için bu ihtiyacı yanımızda getirmek epey bir kar ettiriyor.

Eğer Türkiye'den Almanya'ya seyahat için geliyorsanız veya yaşamak için taşınıyorsanız, Türkiye'den getirebileceğiniz sigara adedi 200 tanedir. Yani en fazla 10 paket sigara getirebilirsiniz. Bu kural paket başına geçerli değildir eğer 40 adet sigara içeren paketler getiriyorsanız maksimum 5 adet paket getirebilirsiniz. Bu yanında eğer tütün tüketiyorsanız 250 gram kadar da tütün taşıyabilirsiniz. Bu kısıtlama 17 yaşından büyük her kişi için geçerlidir, eğer 17 yaşından büyük biriyle seyahat ediyorsanız, oda sizin için aynı şekilde 10 paket sigara getirebilir.

Bilmenizi istediğim konu ise şu; sigarayı Türkiye'den yola çıkarken nereden aldığınızın herhangi bir önemi yoktur. Türkiye'deki sigara fiyatları Türkiye'deki bir duty-free'den daha uygundur. Yani eğer Türkiye'den Almanya'ya sigara getirmeyi düşünüyorsanız, her zamanki gibi kendi marketinizinden alıp, valizinize veya el çantanıza koyabilirsiniz.

Duty-free'den alınan sigaralar ile normal marketten aldığınız sigaralar arasında, Almanya gümrüğünde herhangi bir fark yoktur. Aynı şekilde Duty-free'den 4-5 karton sigara alıp, gümrükten geçemezsiniz bu yasaktır. Yasal limit yukarıda açıkladığımız gibi 200 adet ile sınırlıdır yani 10 sigara paketi. Türkiye'de Duty-free'de çalışan kişiler dediklerine itimat etmeğin ve kuralları, yasalları kendiniz araştırın.

Eğer yasal limiti aşarsanız, yani Almanya'ya 10 paketten fazla sigara getirmeye çalışırsanız, sizi ülkeye almama hakları dahi var ve büyük ihtimalle 750€ gibi bir ceza yiyeceksiniz. Bu bahsettiklerimiz işin yasal boyutu, siz risk almayı seven biri iseniz, çantalarımız kontrol etmezler, ben ülkeye bir şey beyan etmeden girerim diyorsanız, yasaları ihlal etmiş olursunuz ve eğer yakalanırsanız bunun bir şekilde cezası olacaktır.

Daha fazlasını keşfetmeye hazır mısın?

Bu kadarının sana az geldiğini biliyoruz, daha fazlasını keşfetmek, okumak ve öğrenmek için tüm içerikler sayfasını ziyaret etmelisin.

Tüm İçerikler