Seyahat Yaşam 5 AY ÖNCE

Hollanda Bira Fiyatları

Hollanda bira fiyatlarını, popüler süpermarket ve bar seçeneklerine göre derinlemesine inceledik. Süpermarket ve restoranlardaki bira fiyatları ile Hollanda bira deneyiminizi planlayın!

Hollanda, her yıl milyonlarca turist ağırlayan, canlı şehir hayatı, tarihi ve sanat eserleri ile ünlü bir ülke. Hollanda, aynı zamanda biralarıyla da tanınır ve bira severler için adeta bir cennettir. Özellikle, hepimizin bildiği meşhur Belçika ve Alman biralarına oldukça yakında keza iki komuşusu Belçika ve Almanya'dır.

Hollanda'nın her yeri, yerel ve uluslararası biralarla doludur. Bu makalede, Hollanda bira fiyatlarını çeşitli markalara ve satıldıkları yerlere göre inceliyoruz. Farklı mekan türleri ve bira markaları Hollanda bira fiyatlarını oldukça etkiliyor. O yüzden size Hollanda bira fiyatları hakkında güncel ve kapsamlı bir yazı sunmayı hedefliyoruz.

Hollanda Bira Fiyatları

Hollanda bira fiyatlarını bar ve süpermarket fiyatları olarak iki ana grup altında inceleyeceği. Öncelikle farklı bira markalarının süpermarket fiyatlarına bir göz atalım.

Hollanda Süpermarket Bira Fiyatları

Ne yazık ki Hollanda süpermarketlerinde hepsini listeleyemeyeceğimiz kadar farklı bira markası ve türü satılmaktadır. Bu yüzden en popüler ve cazip olanları listeleyeceğiz.

Bira Markası Boy Hollanda Bira Fiyatı
Hertog Jan 0.5 Litre €1.47
Heineken 0.5 Litre €1.10
Amstel Pilsener 0.5 Litre €1.14
Grolsch 0.5 Litre €1.69
Leffe 0.33 Litre €1.04
Jupiler 0.33 Litre €1.35
Texels 0.33 Litre €1.42
Gulpener 0.30 Litre €0.74
Lander bräu 0.33 Litre €0.56
Brand 0.33 Litre €0.88
La Chouffe 0.33 Litre €2.23
Corona 0.33 Litre €1.59
Duvel 0.33 Litre €1.92
Guinness 0.5 Litre €2.79

 

Yukarıdaki bira markaları farklı boy ve sayıda satılıyor ve buda bira fiyatlarını epey bir etkiliyor. Örneğin tek bir 50cl bira almak ile 6 adet 50cl bira almak arasında fark oluyor ve 1 bira neredeyse bedavaya geliyor. Yukarıdaki tabloda, daha rahat karşılaştırma yapabilmeniz için bunu dikkate almadan sadece tek bir bira fiyatı üzerinden bir listeme yaptık.

En meşhur Bira Heineken

Heineken Hollanda'nın en büyük şirketlerinden birisi ve 1864'den bu yana bira imal edip yurtdışı ve ülke içerisinde pazarlıyorlar. Hatta, ilk bira fabrikalarını gezmeniz için bir tur dahi sunuyorlar. Eğer turist olarak geliyorsanız göz atmanızı tavsiye edebilirim. 

Heineken bira fabrikasını gezmek için buradan bilet almanız gerekiyor: https://www.heinekenexperience.com/nl , biletlerin fiyatları seçiniğiniz etkinliğe göre €23 ile €60 arasında değişiyor.

Heineken, dünya çapında 70 ülkede 167 bira fabrikasına sahip ve 190 ülkede faaliyet göstermekte. 2020 yılında şirket, 221.6 milyon hektolitre eşdeğerinde yani 186 milyon varil bira üretmiştir. 186 milyon varilin ne demek olduğunu daha iyi anlamak için şunu söyleyebiliriz. Bu kadar sıvı ile 88.640 olimpik yüzme havuzunu doldurabilirsiniz ve bu sadece bir yıl içerisinde üretilen bira miktarı. Dünya genelinde 84.000 çalışanı bulunmaktadır.

Hollanda Bar ve Restoran Bira Fiyatları

Hollanda Bira Fiyatlarını yukarıda süpermarket fiyatlarına göre inceledik. Fakat özellikle Hollanda'ya turist olarak geliyorsanız, eminiz hollanda bira fiyatlarını restoran yada barda ne kadar ödeyeceğinizi de öğrenmek istiyorsunuzdur. Bunun için şehir merkezindeki bir kaç bardan bir fiyat listesini araştırarak size tek bir tablo hazırladık.

Aşağıdaki tabloda yer alan Hollanda bira fiyatları şehir merkezinde ortalama bir barda ödeyeğiniz tutarlardır. Tabi ki daha pahalı yada daha ucuz barlar bulabilirsiniz.

Hollanda Bira Markası Hollanda Bira Fiyatı (Restoran & Bar)
Heineken 0.25 Litre €3.10
Heineken 0.50 Litre €6.50
IJwit  €5.25
La Chouffe €5.25
Texels €5.00
Amstel €3.25
Erdinger €5.50
Leffe Blond €4.60
Affligem Blond €5.25

 

Yukarıdaki Hollanda bira fiyatları ile büyük ihtimalle 25cl yada 33cl bardaklarda bira alacaksınız. Özellikle şehir merkezinde Hollanda bira fiyatları market fiyatlarının 4-5 katı oluyor. Bu yüzden genelde Hollanda'da insanlar özellikle havalar iyiyse parklarda, açık alanlarda marketten aldıkları kendi biralarını içip arkadaşlarıyla vakit geçiriyorlar.

Daha fazlasını keşfetmeye hazır mısın?

Bu kadarının sana az geldiğini biliyoruz, daha fazlasını keşfetmek, okumak ve öğrenmek için tüm içerikler sayfasını ziyaret etmelisin.

Tüm İçerikler