Seyahat Yaşam 1 AY ÖNCE

Hollanda'da Telefon Hattı Almak

Hollanda telefon hattı almakla ilgili deneyimlerimi sizinle paylaşmak ve benim yaptığım hataları yapmamanızı istiyorum!

Yurtdışına taşındığınızda ya da uzun süreli bir seyahate çıktığınızda, ilk çözüme kavuşturmanız gereken konulardan biri yeni bir telefon hattı almak. Telefon hatları ve operatörler ülkeden ülkeye farklılık gösterdiği için, ihtiyaçlarınıza en uygun alternatifi bulmak zaman alabilir. Özellikle Hollanda'da yeni bir telefon hattı almak bazı acı gerçeklerle yüzleşmenize sebep olabilir.

Pahalı İyidir Yanılgısı!

İlk akla gelen şey, Vodafone gibi büyük şirketlerin her zaman iyi hizmet sunacağıdır; ancak bu varsayım Hollanda için pek geçerli değil. İlk senemde Vodafone gibi "Markalara" çok fazla para ödemenin iyi olabileceğini düşünmüştüm ama burada yaşamaya başladıkca anlıyorsunuz ki aynı hizmeti yarı fiyatına hatta zaman zaman çeyreği fiyatına alabiliyorsunuz. Hollanda'da da telefon hattı işine yılda 300-400 hatta bazen 500 Euro harcamak istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Size mükemmel bir alternatif önerebilirim.

Hollanda'nın En iyi ve Uygun Operatörü

Hollanda'nın en iyi operatör ve internet sağlayıcısı KPN'yi biliyorsunuzdur, bilmiyorsanız da önemli değil. KPN altyapısını kullanan BudgetThuis isimli bir şirket var. Eşimle birlikte son 1-2 yıldır elektrik/doğalgaz ve telefon hatlarımız için bu şirketin hizmetlerini kullanıyoruz ve şu ana kadar son derece memnun kaldığımı söyleyebilirim. Özellikle uygun fiyatları nedeniyle bu şirketle çalışmaya devam ediyorum.

Hollanda'da telefon hattı için şu anki mevcut tarifeleri ise şöyle:

  • Sınırsız arama (Hollanda içinde)
  • Sınırsız SMS (Hollanda içinde)
  • Sınırsız internet (Hollanda içinde)
  • Hollanda dışında, diğer Avrupa ülkelerinde ise 10 GB kotanız oluyor.

Bu özelliklere sahip bir hattı satın almak isterseniz, ilk 6 ay 10 Euro, devam eden 6 ay ise 19 Euro ödüyorsunuz. Bu telefon hattı kampanyası zaman zaman değişiyor o yüzden güncel bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.budgetthuis.nl/mobiel  ama bu linkten üye olmayın! yazının devamına bakın.

Hollanda'da Nasıl Telefon Hattı Satın Alırım

Yukarıdaki paragrafta bahsettiğim benzer özellikleri olan bir hattı diğer operatörlerde bulmaya çalıştığınızda, aylık en az 30-35 Euro ödemeniz gerekecektir. Ayrıca BudgetThuis için herhangi bir taahhüt yapmanıza gerek yok; hatta sadece bir aylık tatil için bile geliyor olsanız, internet sitesinden bir hat sipariş edebilir ve otel adresinize ya da kalacağınız yere kargolatabilirsiniz.

Bu makaleyi yazmamın bir diğer nedeni ise BudgetThuis'in sunduğu "Arkadaşını davet et ve para kazan" programı. Eğer BudgetThuis'ten bir hat satın almaya karar verirseniz, aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

vriend.budgetthuis.nl/gKxLPW

Bu link, hem bana hem de size 15€ kazandıracak ve bu para doğrudan banka hesabınıza aktarılacak. Yani, yukarıdaki linki kullanarak abone olmanız size bedavadan 15€ kazandıracaktır.

Abone olmak oldukça basit! Direkt olarak sitelerine gidin bir hesap oluşturun ve ardından telefon hattınızın teslim edileceğini adresi seçin ve işlem tamam! Üstelik yukarıda paylaştığım link üzerinden üye olursanız kazandığınız para ile neredeyse ilk 1-2 ay hattınızı bedavaya kullanmış olacaksınız. 

Hollanda'da Turistik Amaçlı Telefon Hattı

Turistik amaçlı gelen kişilerin ilk aklına gelen prepaid (marketlerde satılan hazır kartlar) hatlar ise genellikle 5GB ya da 10GB internet ile marketlerden satın alınabiliyor, fakat bu hatların fiyatları bile 45-50 Euro arasında değişiyor. Üstelik bu hatlarla telefonunuzu verimli kullanamıyorsunuz çünkü 5-10 GB internet, sadece haritalara baksanız bile hızla tükeniyor.

Bu yüzden, Hollanda'da hat almak istiyorsanız, taahhütsüz, anında iptal edebileceğiniz ve size sınırsız internet ve arama sunan BudgetThuis gibi bir operatörle çalışmak çok daha mantıklı. BudgetThuis, KPN altyapısını kullandığı için çekim gücüyle ilgili hiç bir sorun yaşamıyorsunuz. Hatta metrolarda bile rahatlıkla kullanabiliyorsun ve Hollanda'nın hiçbir yerinde hattınızın çekmeme gibi bir durumu olmuyor.

Eğer Hollanda'ya taşınmayı ve kalıcı olarak BudgetThuis'e geçmeyi düşünüyorsanız, enerji yani elektrik ve doğalgaz hizmetlerini de kullanıyorsanız, bu hizmetleri paket şeklinde daha uygun fiyatlarla almanız mümkün.

Daha fazlasını keşfetmeye hazır mısın?

Bu kadarının sana az geldiğini biliyoruz, daha fazlasını keşfetmek, okumak ve öğrenmek için tüm içerikler sayfasını ziyaret etmelisin.

Tüm İçerikler