Seyahat Yaşam 5 AY ÖNCE

İngiltere Sigara Fiyatları

İngiltere sigara ve tütün fiyatları, Türkiye'den İngiltere'ye sigara getirmek hakkında bilmeniz gereken herşey. İngiltere sigara fiyatları listesini güncellemeye devam edeceğiz.

Bu makaledeki ingiltere sigara fiyatları 2 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir!

İngiltere'de Sigara Fiyatları

Dünyanın hemen hemen her yerinde illaki sigara içenleri üzecek bir zam haberi var. İngiltere'de dahil olmak üzere, bütün avrupa ülkelerinde 1 Mart 2024 tarihiyle birlikte sigaralara bir zam geldi. Hükümetlerinin eş zamanlı aldıkları bu kararlar ve sigara içilmesine karşı uygulanan yeni yasalar, sigara içen nüfus oranını azaltmayı hedeflemekte. Son 10-15 yılda alınan önlemler bu konuda ilerleme olduğunu gösteriyor diyebiliriz. Fakat tabiki sigara içenleri, mutlu etmediği kesin. Daha önce İngiltere sigara fiyatlarına 1 Ocak 2024 tarihinde bir zam gelmişti, akabinde 1 Mart 2024 tarihi ile bir zam daha gelerek sigara fiyatlarında nereyse 1 pound (Şu an itibari ile yaklaşık 40 TL) bulan bir artış gösterdi.

İngiltere'de sigara fiyatları ortalama olarak 12 ila 15 Pound arasında değişiklik göstermekte. Eğer Marlboro sigarası gibi diğer sigara markalarına göre biraz daha pahalı bir sigara içiyorsanız Mart 2024 itibariyle İngiltere'de ortalama £15 ödemelisiniz. İngiltere'de ki sigara fiyatlarını diğer avrupa ülkeleri ile kıyasladığınızda en pahalı sigara fiyatlarını burada göreceksiniz.

Daha önce sizlerle birlikte Almanya Sigara Fiyatlarına ve Hollanda Sigara Fiyatlarına bir göz atmıştık. Bir sigara paketi için ortalama 10-12 Euro harcadığınız bu avrupa ülkelerine göre Almanya sigara fiyatlarına uygun diyebiliriz. En güncel İngiltere sigara fiyatlarını görmek için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Sigara Markası İngiltere Sigara Fiyatı
Marlboro Gold £15.60
Marlboro Touch £13.50
Pall Mall Red £12.30
Pall Mall Shift £12.30
Rothmans Blue £14.15
Rothmans £12.55
Lambert & Butler Blue £13.00
Players Real Red £13.00
Benson & Hedges Sky Blue £13.00
Chesterfield Red £11.50
Lambert & Butler Original Silver £13.80
Benson & Hedges Blue £13.00
Mayfair White £14.20

 

İngiltere sigara fiyatlarını incelediğimiz yukarıdaki tablodak fiyatlar, alışık olduğumuz içlerinde 20 adet sigara bulunan sigara paketleri için geçerlidir. Diğer avrupa ülkelerinde de olduğu gibi İngiltere'de, içerisinde 20'den fazla 40 veya 60 adet sigara olan paketler mevcut. Eğer bu içerisinde daha fazla sigara olan paketlerden satın almayı düşünürseniz, biraz daha uygun olacaktır. Her ne kadar taşıması zor olsada, 1-2 pound kar etmeye değebilir.

İngiltere'de yapılan bir araştırma, 2000 yılından itibaren içerisinde 20 adet sigara bulunan sigara paketlerinin fiyatlarını gösteriyor. Hazırlanan bu grafiğe göre 2000 yılında bir paket sigara fiyatı neredeyse £4 idi. 2010 yılından itibaren aşırı ivmeli bir şekilde artan ingiltere sigara fiyatları 2024 yılı itibarı ile £15 geçmiş durumda. Aşağıda sizinle grafiği ve bağlantı adresini paylaşıyoruz.

İngiltere Sigara Fiyatları

İngiltere sigara fiyatları grafiği bağlantı adresi

İngiltere'de En Ucuz Sigara Fiyatları

Dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi, İngiltere'de de insanlar sigara ihtiyaçlarını karşılamak için ucuz ve sürdürülebilir çözümler arıyorlar. Bütçenizden sigara masrafları kalemini kaldırmanın, daha doğrusu yarı yarıya azaltmanın en kolay yolu, hazır sigara paketleri almak yerine tütün alıp kendiniz sarmanız. Fakat bu her zaman mümkün olmuyor, yada en azından her sigara içen bunu tercih etmiyor. Bu konuya yazımızın ilerleyen bölümlerinde değineceğiz.

İngiltere içerisinde kolayca satın alabileceğiniz, en ucuz sigara paketlerini sizin için derledik. Direkt marketten isteyebilir ve sigara masraflarınızı azda olsa azaltabilirsiniz.

  • Elixyr Hollow - £10.00
  • Lucky Strike Blue - £11.20
  • Lucky Strike Red - £11.20
  • Amerıcan Legend - £11.45
  • Chesterfield Red - £11.50
  • Austin Blue - £11.60
  • Rothmans Green - £11.90
  • Graysons Blue - £12.15

Ülkemizde bulunmayan yada pekte tutulmaya bu sigara paketleri İngiltere'de en uygun sigaralardır. 2-3 pound fark için denemeye değebilir. Ayrıca bu sigara markaları İngiltere'nin en büyük market zinciri olan Tesco'de ne yazık ki bulunmuyor fakat online sipariş vermeniz mümkün. İngiltere'de sık kullanılan bu internet sitesinden sipariş verebilirsiniz: https://www.bullbrand.co.uk/

İngiltere'de Tütün Ürünleri

Birçok İngiliz, diğer Avrupa ülkelerinde de olduğu gibi, sigara paketi yerine kendilerine tütün ve sigara kağıdı alıp sigara sarmayı tercih ediyor. Bu yöntemle, sigara masraflarında epey bir hatta neredeyse yarı yarıya bir azalma oluyor.

Bazıları sigara sarmayı sadece masrafı için değil, adeta bir ritüel olarak gördüklerini ve bu süreçten keyif aldıklarını belirtiyor. Kendim bu işten pek zevk almasamda, ben de sigara sarmayı denemek istiyorum. Bu yüzden İngiltere'de ki tütün fiyatlarını inceleyeceğiz. 

İngiltere'de sarılmak için kullanılan tütünler genelde 30, 50 yada 100 gram şeklinde marketlerde ve online satış mağazalarından alınıbiliyor. İngiltere'de tütün fiyatları, marka ve yukarıda sıraladığım boyutlara göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak daha net bir fikir edinmeniz açısından 30 gram bir tütün paketinden yaklaşık 60 adet sigara sarabileceğinizi düşünebilirsiniz. 

Farklı markalar arasında doğru bir karşılaştırma yapabilmek için aşağıda listeleyeceğimiz fiyatlar 30 gram tütün içeren ürünlerin bir listesidir.

İngiltere Tütün Markası İngiltere Tütün Fiyatı
Manitou Virginia Green £20.71
Manitou Gold Hand £20.46
Amsterdamer ORIGINAL £20.66
MARLBORO Gold £18.00
Turner Original £19.71
Amber Leaf £23.00
American Spirit Yellow £24.10
Pueblo Blue £20.33
Auld Kendal Gold Blend £19.98

Sigara kullanan birisi olarak, tütün alışverişi yapmıyorum. Bu yüzden bu tütün markalarının ne kadar popüler olduğundan emin değilim. Fakat farklı internet sitelerinden topladığım bilgilere göre İngilterede tercih edilen en popüler tütün markaları bunlar. 100 gram, 50 gram gibi daha büyük tütün paketlerinide tercih edebilirsiniz, böylece 1-2 pound daha kar edeceksiniz.

Türkiye'den İngiltere'ye Sigara Getirmek

İngiltere'ye aile ziyareti veya turistik amaçlı gelen bir çok kişi tarafından merak edilen bir soruda: İngiltere'ye gelirken kaç paket sigara getirebilirim? Sigara içen ve yurtdışında bulunan biri olarak ülkemizde sigara fiyatlarının aşırı ucuz olması, mümkün olan en çok sayıda sigara paketi getirme arzumu her seferinde tetikliyor. Eğer sizde sigara kullanan birisi iseniz kesinlikle öneriyorum. Bir sigara paketi başına avrupa ülkelerine giderken neredeyse 300 TL, ingiltereye gelirken ise 500 TL'ye kadar kar edebilirsiniz. - sadece bir pakette!

Eğer Türkiye'den İngiltere'ye turistik bir seyahat için geliyorsanız veya yaşamak için taşınıyorsanız, Türkiye'den getirebileceğiniz sigara adedi 200 tanedir. Üzgünüz fakat sadece 10 paket sigara getirebilirsiniz. Bu gümrük yasası, paket başına değiştir. Olaki Türkiye'den içerisinde 40 adet sigara bulunan paketlerden bulup, alırsanız bu paketlerde en fazla 5 adet paket getirebilirsiniz. Eğer sigara paketi değil, tütün tüketiyorsanız 250 gram kadar tütün taşıyabilirsiniz. Dikkat etmeniz bir husus, 250 gram tütün ve 10 adet sigara paketini aynı anda taşıyamazsınız. Bu kurallar 17 yaşından büyük iseniz geçerli olacaktır, eğer 17 yaşından küçük bir yolcu geliyor ve oda 10 paket sigara getirebilir diyorsanız yanılıyorsanız.

Bu yasayı daha derinlemesine incelemek isteyenler buraya göz atabilirsiniz: https://assets.publishing.service.gov.uk/media/5fe05e488fa8f5148f633267/6.7005__SE_CUS_v3.pdf

Bilmeniz gereken diğer bir husus ise, yukarıda bahsettiğim 10 paket sigarayı nereden aldığınızın bir önemi olmaması. Yani Türkiye'den uçağa binmeden önce duty-free'den almak zorunda değilsiniz. Kendiniz seyahatinizden önce, marketten veya herhangi bir benzinlikten alıp el çantanıza vaya valizine koyabilirsiniz. En azından ben öyle yapıyor ve bugüne kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Havaalanlarının duty-free bölümlerinde satılan sigaraları hem sevmiyorum hemde normal market fiyatlarının 3-4 katında satılıyor Türkiye'de. Bu yüzden kendi marketinizden, uçuş öncesi almanız daha mantıklı olacaktır. 

İngiltere'ye sigara getirme yasal limiti yukarıda açıkladığımız gibi 200 adettir. Türkiye Duty-free'de size bu sayının çok daha fazla olduğunu söyleyecekler. Lütfen bu söylemlere dikkat etmeyin, aksi takdirde İngiltere'ye geldiğiniz gümrük kontrolünde büyük sorunlar yaşabilirsiniz.

Peki, yasal limiti aşar ve 10 paketten fazla sigara getirmeye çalışırsanız ne olur? Böyle bir durumda, gümrük yetkililerinin sizi ülkeye almama hakları vardır fakat insiyatif alıp sizi ülkeye alabilirler veya mallarınıza el koyabilirler.

Bu bağlantı adresinde detaylıca açıklanan bu şu şekildedir.

Eğer bu sizin ilk gümrük cezanız ise şu şekilde;

  • 100'den az paket olduğunda £2.500
  • 100 ila 299 paket olduğunda £5.000
  • 300 ila 499 paket olduğunda £7.500
  • 500 veya daha fazla paket olduğunda £10.000

para cezası uygulanmaktadır. Bu tutarlar eğer 2. gümrük cezanız ise 2'ye katlanmaktadır. Tabi bu bahsettiklerim işin tamamen yasal boyutu, siz risk almayı seven biri iseniz, çantalarımız rastgele kontrolde denk gelmezler, ben ülkeye herhangi bir şey beyan etmeden girmeyi tercih ediyorum diyorsanız, yasaları ihlal etmiş oluyorsanız ve eğer yakalanırsanız bunun bir şekilde cezası olacaktır.

Daha fazlasını keşfetmeye hazır mısın?

Bu kadarının sana az geldiğini biliyoruz, daha fazlasını keşfetmek, okumak ve öğrenmek için tüm içerikler sayfasını ziyaret etmelisin.

Tüm İçerikler